Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

UDSTILLING: KNIPPELSBRO HOLDER ØJE. “FRA PENGETANK TIL KULTURBANK”

februar 1 @ 15:00 - maj 14 @ 21:00

$20

Kulturtårnet drømmer om et københavnsk byrum, der er inviterer indenfor. En demokratisk by med kant, fordi vi bygger fællesskaber og tør åbne funktionsbygninger og samfundsinstitutioner for kulturen. Vi vil bruge byens rammer til at gøre borgere til medborgere.

Derfor drømmer vi om, at vores naboer i Danmarks Nationalbank bruger deres nuværende restaureringsproces til at tænke fællesskabet i byrummet ind. Sammen med en lokal kunstner drømmer vi og stiller spørgsmålet: Hvordan kan Nationalbankens arkitektur styrke fællesskabet?

Udstillingen er et samarbejde med foreningen ’Seddeltrykkeriet på Havnegade’, der aktivt opfordrer og støtter Nationalbanken i at sætte institutionsåbning og kultur på dagsordenen.

Nationalbanken står fra 2021-2028 under renovering og omdannelse fra at være bank med produktionsfaciliteter til at være en moderne bank uden tryk af pengesedler. Derfor sætter vi fokus på den fremtidige anvendelse af bygningen. Hvor er der plads til fællesskabet?

Nationalbanken optager en stor del af vores oplevede by — og de har mulighed for at gøre byen mere levende, mere fælles og mere københavnsk. Fordi i København tør vi og vil vi lade institutioner og bygninger være åbne for befolkningen. Hvordan tænker du, at vi kunne gøre?

Om kunstneren: Dominique Jal er illustrator og kunstner med atelier og galleri på Christianshavn. Han har i sit univers ofte fokus på byen og de folk, som interagerer med den. Han er særligt kendt for illustrationer af byens ikoniske tårne og stærke cykelkultur.

Detaljer

Start:
februar 1 @ 15:00
Slut:
maj 14 @ 21:00
Pris:
$20
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Kulturtårnet på Knippelsbro
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/kulturtaarnet/

Sted

Kulturtårnet på Knippelsbro
Knippelsbro 2, 1400 København K
København, 1400 DK
+ Google Maps