Copenhagen Photo Festival i Kulturtårnet – Kystland

Kystland

Kystland er en fotografisk rejse langs Danmarks kyster, som skildrer livet der, hvor land møder vand, og mennesker møder naturen. De sidste to år har Mathias Svold og Ulrik Hasemann rejst landet rundt langs Danmark kant for at udforske værdien af vores evigt foranderlige kyster, og nu er de aktuelle med fotobogen KYSTLAND og to udstillinger under Copenhagen Photo Festival.

Udstillingerne er en del af Copenhagen Photo Festivals 10-års jubilæum, som hylder dansk fotografi. ‘Kystland’ vil være udstillet på Broens Gadekøkken fra den 6.-16. juni samt i Kulturtårnet på Knippelsbro fra den 6. juni-31. juli.

Dette sker:
12. juni 17-18: Guidet tour med Hasemann og Svold i Kystland på Broens Gadekøkken.

13. juni 16-18: Artist talk og fri éntre til Kystland i Kulturtårnet på Knippelsbro: https://copenhagenphotofestival.com/begivenhed/kystland-artist-talk-med-ulrik-hasemann-og-mathias-svold/

I Danmark er vi aldrig mere end 50 kilometer fra havet, og kysten er en indgroet del af den danske identitet. Den er en arbejdsplads, et pusterum, en turistattraktion, en politisk kampplads. En ramme for hverdagens små øjeblikke og historiens skelsættende begivenheder.

Med projektet viser fotograferne, hvordan vi i århundreder har påvirket kystlandskabet i stort og småt. Vi har inddæmmet land, bygget høfder og diger, anlagt strandparker og forbundet øer med broer og tunneller. Kysten giver også plads til fællesskab og eftertænksomhed, og i mere end 100 år har den frie adgang langs kysten været beskyttet ved lov.
Men truslen er altid nærværende. Havet æder sig ubarmhjertigt ind i landet til fare for huse og marker, og klimaforandringer skaber frygt for ødelæggende oversvømmelser og stigende vandstande. Selv i dag kan vi ikke kontrollere de kræfter, der er på spil.

Mathias Svold og Ulrik Hasemann er dokumentariske fotografer fra Danmark, som samarbejder om dybdegående projekter. Deres arbejde undersøger, hvordan klima, mennesker og samfundet påvirker naturen. De er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og de har modtaget adskillige nationale og internationale priser.