Scaling the Rainbow – februarudstilling 2019

Hvad er lykken? Hvor findes den? Hvad er drømmen? Årets første udstilling i Kulturtårnet i 2019 er fuld af drømme og håb.

Når Kulturtårnet igen slår døren op d. 1. februar, kan du opleve billedkunstneren Tina Scherzberg tankevækkende lydspor der ledsager gæster på vejen op af brotårnets trappe, der til anledningen er blevet forvandlet til en farvefuld regnbue, der løber hele vejen til tårnets top!

"Jeg ønsker at kunne beskytte mig selv."
I 2018 besøgte Scherzberg Kulturtårnet og blev draget af den rige udsigt, der synes fra de små koøjer i trapperummet. Vandet, der strømmer gennem Københavns havn, og trafikken, der buldrer på broen og sender rystelser gennem det gamle tårn, ledte Scherzbergs tanker mod det flygtige – som den smukke regnebue, der fint lænede sig over København. Mon lykken er at finde for enden? Scherzberg søger et svar på dette spørgsmål i de drømme, som skaber vores bevidsthed, mens vi er til. Livets flygtighed opleves stærkt, når man for en stund lader sig opsluge af øjeblikket.
 
Balancen mellem håb og håbløshed er skrøbelig. Over det seneste år har Scherzberg været i dialog med en række flygtninge og asylansøgere, der drømmer om at finde lykken for enden af regnbuen i Danmark. Gennem regnbues opløftende billedsprog vil Scherzberg lukke os ind i en drømmeverden, et håb, der måske kan være med at få dem i tale, der bliver talt meget om. Menneskers drømme er forskellige og afhængige af det liv, som vi lever i. Måske kan indsigt i et andet liv gennem de håb, der drømmes, være med til at gøre os mere bevidste om vores egne drømme?
 
På tårnets koøjer, der netop for Scherzberg startede tanken om en udsigt, der skulle skabe indsigt, vil du kunne se eksempler på drømme skrevet i citater på arabisk og farsi. Trapperummet vil fyldes af lyden af klip fra de mange timers interviewmateriale, som Scherzberg har fra sine samtaler med flygtninge og asylansøgere. Hvordan er deres håb og drømme? SCALING THE RAINBOW handler om at sætte sig ind i en drømmeverden, et håb om lykken for enden af regnbuen, og give sig selv mulighed for sætte sine egne drømme i relief. Den handler om at give stemme til nogle mennesker, der drømmer ligesom du.
 
OM KUNSTNEREN
Tina Scherzberg er billedkunstner (født i Mülheim a.d. Ruhr, Tyskland). Hendes base er på Frederiksberg, hvor hun bor og arbejder. Hun er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi og har i flere år været på residencies i Italien ved kunstnerduoen rosenclaire (Rose Shakinovsky og Claire Gavronsky). Scherzberg er repræsenteret hos Format Artspace og har udstillet både internationalt og nationalt, bl.a. ved Malmö Konsthall og Den Frie Udstillingsbygning.