Roald Als i Kulturtårnet – majudstilling

De ikoniske håndtegninger kendetegnes ved en overraskende kreativitet og uforudsigelighed. Gennem sit tydelige formsprog sætter Als fokus på det politiske Danmarksbillede, når han inviterer til demokratisk samtale.

Roald Als I Kulturtårnet.

MAJUDSTILLING
Kom forbi Kulturtårnet på Knippelsbro, når vi i denne maj-udstilling har fokus på vores kære naboer på Christiansborg. Følg vindeltrappen op gennem det ikoniske brotårn og ud på balkonen, hvor du med Københavns måske bedste udsigt over havnen kan vinke over til Borgen. På vores udstillingstrappe har vi udvalgt en række af Roald Als’ bedste tegninger, tegnet for Politiken.

ROALD ALS’ POLITISKE TEGNINGER
– en satirisk samtalestarter

Det analytiske blik og den sikre hånd i Roald Als’ politiske tegninger lader beskueren opleve satirens revolutionære og politiske potentiale. Humor er afledt af vores virkelighedsbilleder, som træder frem, når vi gennem genkendelighed i tegningernes detaljerigdom (gen-)oplever forskellige politiske situationer, klimaer og dagsordner. De spidsfindigt attribuerede skilderier vækker vores stillingtagen og forståelse af os selv og hinanden, når vi oplever verden gennem tegningerne: Den griner og provokeres gennem os. På baggrund af et udvalg af Als’ tegninger inviteres du til at gøre status på dansk politik, når satiren laver vittigheder med samvittigheden.

HÅNDTEGNEREN

Roald Als er kendt for sine satiriske avistegninger, der bl.a. kendes fra dagbladet Politiken. De ikoniske håndtegninger kendetegnes ved en overraskende kreativitet og uforudsigelighed. Gennem sit tydelige formsprog sætter Als fokus på det politiske Danmarksbillede, når han inviterer til demokratisk samtale. Knap 500 meter fra Danmarks politiske højborg, Christiansborg, i Kulturtårnet på Knippelsbro, parodierer Als det naragtige ved os selv og hinanden. Satiren er en uundværlig del af et demokratisk samfund: Den minder os om det uperfekte ved os selv – og politikerne.

HVOR OG HVORNÅR
Fra d. 5. maj og frem til d. 31. maj i Kulturtårnet på Knippelsbro. Udstillingsåbning lørdag d. 5. maj kl. 14-17, hvor alle er velkomne!

CAFÉ
Det er i tårnets café muligt at købe kaffe, te, naturvin, Mikkeller-øl, San Pellegrino Sodavand, snacks mm. og vores helt nye forårsdrink.

ENTRÉ
20 kr. / U.18:10 kr./ Årskortholdere + 1 gæst: Gratis

”Roald Als’ Politiske tegninger – en samtalestarter” er støttet af Københavns Kommunens Kultur- og Fritidsudvalg.

SHORT ENGLISH VERSION BELOW

WHERE AND WHEN
From the 5th of May – the 31th of May in Kulturtårnet på Knippelsbro. Vernissage May5th from 2pm-5pm – everyone is welcome!

ROALD ALS’ POLITICAL DRAWINGS
– a satirical conversation starter

The analytical perspective and the steady hand of Roald Als’ political drawings allow for the viewer to experience the revolutionary and political potential of satire. Humour is conceived by the worldviews that appear when we (re)experience various political situations, climates and agendas through the rich details of the sketches. The subtly attributed depictions encourage our appraisal and understanding of ourselves and each other when we experience the world through drawings: It laughs and provokes through us. Based on a selection of Als’ sketches you are invited to asses the state of the Danish political sphere while the satire plays a game with conscience.

THE SKETCH ARTIST
Roald Als is known for his satirical drawings in Danish newspapers – among others the daily paper Politiken. The iconic hand-drawn sketches are characterised by a surprising creativity and unpredictability. Through his clear idiom, Als focuses on the political climate of Denmark while he encourage a democratic dialogue. Right here in the Culture Tower on Knippelsbro and barely 500 meters from Christiansborg – the political center of power in Denmark – Als presents his parodies that highlight the foolish nature of ourselves and each other. Satire is an unavoidable part of a democratic society: It reminds us that we are imperfect – just as politicians are.

ENTRANCE
20 DDK/ U.18: 10 DDK/ Season pass + 1 guest: Free entry.

”ROALD ALS’ POLITICAL DRAWINGS – a satirical conversation starter ” is supported by Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg.