Denne uge

22. maj19:00 - 21:00
Tower Talk med Steen Gade: Drop ideen om, at vi er verdens klimadukse
Vi danskere går ofte med fornemmelsen af, at vi har førertrøjen på i den grønne omstilling. I virkeligheden er vi nogle af de værste klimasyndere i verden.
Steen Gade mener, at hvis vi skal nå at omstille til grøn energi og et bæredygtigt forbrug i tide, så må EU gribe ind i medlemslandenes klimapolitik – også Danmarks. Og danskerne må lægge pres på EU for at få unionen til at skrue ambitionerne i vejret og gøre noget alvorligt ved klimaforandringerne.

Onsdag den 22. maj, lige inden valget til Europa-Parlamentet, kommer Steen Gade forbi Kulturtårnet og giver os en kærlig opsang og et indblik i, hvilken rolle EU spiller i klimakampen. Steen Gade er tidligere MF’er for SF og direktør for Miljøstyrelsen og nu formand for organisationen Nyt Europa.
Steen Gade vil i Kulturtårnet give os sine bud på, hvordan Danmark reelt kan blive en klimaduks. Blandt andet ved at indføre to bundlinjer – en miljømæssig og en økonomisk bundlinje – som alle nye politiske tiltag skal holdes op imod.

Hvis du vil rustes bedre til, hvor du skal sætte dit kryds den 26. maj, kan du sikre dig en plads til Tower Talk’en ved at booke en billet via ovenstående link.
Billetten koster 45 kr. og inkluderer en lille fadøl/San Pellegrino fra tårnets café.

Tower Talks er støttet af Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

45 kr.
24. maj19:00 - 21:00
Friday Food: Tacos by Armando Vera, El Patron

AFTENENS MENU

Fiske taco, special batter, cream dressing og rødkål, spicy salsa

Jordbær short cake

PRIS
170,. (entré inkl.)
Find billetter på madbillet.dk (søg ”FRIDAY FOOD: “Fiske taco” eller følg linket her i begivenheden).

170 kr.
28. maj20:00 - 21:15
Podcast Festival 2019: Astropod

Marianne og Amalie er værterne bag podcasten Astropod. Astropod er en podcast om astrologi, krystaller og andre spirituelle nørderier, og hver måned fører de dig igennem et stjernetegn og den tilhørende sæson.

Denne aften står i stjernernes tegn, når Astropod indtager Kulturtårnet. Der bliver både lagt en astrologisk vejrudsigt, samt åbnet for en helt eksklusiv live-brevkasse, hvor Marianne og Amalie vil svare på små og store spørgsmål i astrologiens navn.

Program:
Kl 20:00-20:30 Astropod liveoptagelse.
Kl 20:30-20:45 Pause. Tårncaféen har åben med stjernelækre forsyninger.
Kl 20:45-21:15 Q&A i astrologiens navn

50 kr.

Kommende

29. maj19:00 - 20:30
Podcast Festival 2019: Hjerte Smerte

Hjerte Smerte Podcast inviterer til kærestesorgsterapi. I selskab med en særlig gæst fører Marie og Soffi aftenens lyttere gennem en session for knuste hjerter. Vi skal tale om de svære følelser, der opstår, når ens hjerte går itu, og hvad man kan gøre for at få det bedste ud af den sorg, der følger med et brud. Efter samtalen vil vi åbne for en særlig hjertebrevkasse, hvor publikum kan få hjælp af os og vores særlige gæst.

Hjerte Smerte er en samtalepodcast om sorg og ondt i livet. Marie Gorm og Soffi Ernst mødte hinanden i et studiejob, og siden da er de blevet tætte veninder. De fik ideen til Hjerte Smerte i sommeren 2018, efter de begge blev berørt af sorgfulde oplevelser. I podcasten inviterer de gæster i studiet, og sammen håber de at gøre det lettere for lytterne at forstå sorgens mange facetter – både når man selv står midt i sorgen, og når én man har kær, rammes af den.

Elisabeth Skou Pedersen er vores gæst og kærlighedsekspert. Elisabeth er skribent, foredragsholder og litterat. Hun skriver om moderne kærlighed og har selv prøvet at få sit hjerte knust.

Aftenens program:
Kl 19:00-19:45 Hjerte Smerte Session.
Kl 19:45-20:00 Pause og spørgsmål skrives til hjertebrevkassen.
Kl 20:00-20:30 Hjertebrevkassen åbnes og besvares.

50 kr.
1. jun17:00 - 21:00
𝐴𝑁𝑇𝐼 Distortion – Lørdag

I 2018 bestod Anti Distortion af en tur til Dyrehaven, i en veteranbus akkompagneret af en strygekvartet.
I 2019 bliver programmet imidlertid langt større end tidligere; fra onsdag til lørdag vil der være forskellige arrangementer rundt omkring i København – uden for de almindelige festivalområder, men altid i cykelafstand – hvis formål er at fejre København, fra nogle af byens mest spektakulære lokationer.

Lørdag 1. juni, 17.00-21.00
Musikalsk badefest under Knippelsbro med blandt andet Lo Ersare (SE), lækker mexikansk sommermad fra El Patron, tacos by Armando ved Kulturtårnet på Knippelsbro og vin hos Rosforth & Rosforth.

Takket været Tuborg, Institut Français, Visit Carlsberg, Henrik Vibskov, Det Kongelige Bibliotek og Goethe-Instituttet er alle arrangementer gratis. Flere arrangementer kræver dog tilmelding. Det fulde program afsløres i begyndelsen af maj, hvor der samtidig åbnes for tilmeldinger.

Gratis
5. jun00:00 - 23:59
Copenhagen Photo Festival – Kystland

Kystland er en fotografisk rejse langs Danmarks kyster, som skildrer livet der, hvor land møder vand, og mennesker møder naturen. De sidste to år har Mathias Svold og Ulrik Hasemann rejst landet rundt langs Danmark kant for at udforske værdien af vores evigt foranderlige kyster, og nu er de aktuelle med fotobogen KYSTLAND og to udstillinger under Copenhagen Photo Festival.

Udstillingerne er en del af Copenhagen Photo Festivals 10-års jubilæum, som hylder dansk fotografi. ‘Kystland’ vil være udstillet på Broens Gadekøkken fra den 6.-16. juni samt i Kulturtårnet på Knippelsbro fra den 6. juni-31. juli.

Dette sker:
12. juni 17-18: Guidet tour med Hasemann og Svold i Kystland på Broens Gadekøkken.

13. juni 16-18: Artist talk og fri éntre til Kystland i Kulturtårnet på Knippelsbro: https://copenhagenphotofestival.com/begivenhed/kystland-artist-talk-med-ulrik-hasemann-og-mathias-svold/

I Danmark er vi aldrig mere end 50 kilometer fra havet, og kysten er en indgroet del af den danske identitet. Den er en arbejdsplads, et pusterum, en turistattraktion, en politisk kampplads. En ramme for hverdagens små øjeblikke og historiens skelsættende begivenheder.

Med projektet viser fotograferne, hvordan vi i århundreder har påvirket kystlandskabet i stort og småt. Vi har inddæmmet land, bygget høfder og diger, anlagt strandparker og forbundet øer med broer og tunneller. Kysten giver også plads til fællesskab og eftertænksomhed, og i mere end 100 år har den frie adgang langs kysten været beskyttet ved lov.
Men truslen er altid nærværende. Havet æder sig ubarmhjertigt ind i landet til fare for huse og marker, og klimaforandringer skaber frygt for ødelæggende oversvømmelser og stigende vandstande. Selv i dag kan vi ikke kontrollere de kræfter, der er på spil.

Mathias Svold og Ulrik Hasemann er dokumentariske fotografer fra Danmark, som samarbejder om dybdegående projekter. Deres arbejde undersøger, hvordan klima, mennesker og samfundet påvirker naturen. De er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og de har modtaget adskillige nationale og internationale priser.

Gratis
5. jun15:00 - 21:00
Folketingsvalg 2019 m. Kulturtårnet

FOLKETINGSVALG 2019 M. KULTURTÅRNET

Onsdag d. 5. juni skal danskerne til valg efter 29 dages valgkamp!

Vi opfordrer alle til at gøre brug af deres stemmeret, og efterfølgenede slå et smut forbi Kulturtårnet på Knippelsbro, hvor vi fra kl. 15.00 følger valget tæt på storskærme fordelt i tårnet.

Der vil til Folketingsvalget i år være hele 13 partier at vælge imellem, og måske får du brug for frisk luft undervejs, når bølgerne går højt! Her er balkonen åben, så det er muligt sætte sig til rette og nyde udsigten over Københavns havn og Christiansborg!

Sulten..?
På denne valgaften sørger vi for at have 13 forskellige parti-snacks klar, som kan købes i tårnets café – flere info følger..
Det er desuden muligt at købe både kaffe/te, naturvin og specialøl i tårnet.

ENTRÉ
20 kr. / u.18: 10 kr. / Årskortholdere + 1 gæst: Gratis

Du kan i tårnets café købe årskort for 200 kr., og få fri entré for dig + 1 gæst i et helt år.

Gratis