Denne uge

1. feb12:00 - 22:00
Scaling the Rainbow – februarudstilling i Kulturtårnet
Hvad er lykken? Hvor findes den? Hvad er drømmen? Årets første udstilling i Kulturtårnet i 2019 er fuld af drømme og håb.
 
Når Kulturtårnet igen slår døren op d. 1. februar, kan du opleve billedkunstneren Tina Scherzberg tankevækkende lydspor der ledsager gæster på vejen op af brotårnets trappe, der til anledningen er blevet forvandlet til en farvefuld regnbue, der løber hele vejen til tårnets top!
 
I 2018 besøgte Scherzberg Kulturtårnet og blev draget af den rige udsigt, der synes fra de små koøjer i trapperummet. Vandet, der strømmer gennem Københavns havn, og trafikken, der buldrer på broen og sender rystelser gennem det gamle tårn, ledte Scherzbergs tanker mod det flygtige – som den smukke regnebue, der fint lænede sig over København. Mon lykken er at finde for enden? Scherzberg søger et svar på dette spørgsmål i de drømme, som skaber vores bevidsthed, mens vi er til. Livets flygtighed opleves stærkt, når man for en stund lader sig opsluge af øjeblikket.
 
Balancen mellem håb og håbløshed er skrøbelig. Over det seneste år har Scherzberg været i dialog med en række flygtninge og asylansøgere, der drømmer om at finde lykken for enden af regnbuen i Danmark. Gennem regnbues opløftende billedsprog vil Scherzberg lukke os ind i en drømmeverden, et håb, der måske kan være med at få dem i tale, der bliver talt meget om. Menneskers drømme er forskellige og afhængige af det liv, som vi lever i. Måske kan indsigt i et andet liv gennem de håb, der drømmes, være med til at gøre os mere bevidste om vores egne drømme?
 
På tårnets koøjer, der netop for Scherzberg startede tanken om en udsigt, der skulle skabe indsigt, vil du kunne se eksempler på drømme skrevet i citater på arabisk og farsi. Trapperummet vil fyldes af lyden af klip fra de mange timers interviewmateriale, som Scherzberg har fra sine samtaler med flygtninge og asylansøgere. Hvordan er deres håb og drømme? SCALING THE RAINBOW handler om at sætte sig ind i en drømmeverden, et håb om lykken for enden af regnbuen, og give sig selv mulighed for sætte sine egne drømme i relief. Den handler om at give stemme til nogle mennesker, der drømmer ligesom du.
 
OM KUNSTNEREN
Tina Scherzberg er billedkunstner (født i Mülheim a.d. Ruhr, Tyskland). Hendes base er på Frederiksberg, hvor hun bor og arbejder. Hun er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi og har i flere år været på residencies i Italien ved kunstnerduoen rosenclaire (Rose Shakinovsky og Claire Gavronsky). Scherzberg er repræsenteret hos Format Artspace og har udstillet både internationalt og nationalt, bl.a. ved Malmö Konsthall og Den Frie Udstillingsbygning.
Kulturtårnet på Knippelsbro glæder sig til at byde Scherzberg velkommen!
 
FERNISERING
Kom forbi når Kulturtårnet og Scherzberg åbner udstillingen SCALING THE RAINBOW fredag d. 1. februar kl. 17-19. Der er fri entré i dette tidsrum, og du er inviteret!
20 kr.
17. feb17:00 - 18:00
Vinterjazz i Kulturtårnet // Björnsson & Mørck

VINTERJAZZ I KULTURTÅRNET
Kulturtårnet slår dørene op til det gamle brotårn, når vi i februar præsenterer en række koncerter med nogle af de mest lovende talenter på den danske musikscene!
Med kun 12 pladser pr. koncert, er du garanteret en intim jazzoplevelse i højderne.
Vinterjazz foregår igennem hele februar måned med koncerter i hver weekend.

BJÖRNSSON & MØRCKMarie Mørck er født i 1994 og opvokset i København. Marie er p.t. under uddannelse som rytmisk sanger på Syddansk Musikkonservatorium, efter at have gået på Skurups Folkhögskola i Sverige fra 2015-2017. Musikken har altid været en del af Maries liv, men indenfor de senere år har det for alvor taget fart, og hun er nu i fuld færd med at scatte sig ind i det danske jazzmiljø, og har en plade i eget navn på vej primo 2019. Sideløbende med sit eget band har Marie to duoprojekter igang, hhv. med kontrabassist Lasse Mørck og guitarist Kasper Björnsson. Marie har sunget koncerter i Estland, Sverige og Norge og deltog i april 2018 i den internationale vokalkonkurrence “Riga Jazz Stage”.

LINE UP

Marie Mørck – vokal
Kasper Björnsson – spansk guitar
Peter Price – Kontrabas

125 kr.
21. feb19:30 - 21:15
TÅRNBIO: “JEG BLIVER DEN NÆSTE SKOLESKYDER LMAO”

En gang om måneden inviterer Kulturtårnet til radiobiobiograf. Vi lytter til fortællinger, hvor man skiftevis holder vejret og ånder lettet ud – radio som man mærker. Vi hylder det rum, der opstår, når man lytter sammen.

Denne aften har vi den særlige fornøjelse, at få besøg af Maria Neergaard Lorentsen, som sammen med Anne Skjerning, har produceret en dokumentarserie i to dele for P1 Dokumentar.

”En onsdag morgen midt i september 2018 fyldes området rundt om Slagelse Gymnasium med politifolk. De er bevæbnet med automatvåben og bærer skudsikre veste. Da den 17-årige gymnasieelev Rosa ankommer, bliver hun anholdt foran de andre elever. Årsagen er en sætning, som Rosa har skrevet på sin Instagram sent om aftenen: “Jeg bliver den næste school shooter guys, LMAO, watch out.”
Den sætning fører til, at Rosa bliver tiltalt for trusler på livet. Men mener Rosa det som en trussel, eller skriver hun det for sjov? Skal hun dømmes skyldig i at true sine kammerater og sit gymnasium?
P1 Dokumentar har fået unik adgang til at optage og bringe lyden fra retssagen mod Rosa.”
____________________________________________

PROGRAM:
Kl. 19:30-20:00: Gæster tager plads og vi lytter til 1. Del
Kl. 20:00-20:15: Pause. Baren har åbent.
Kl. 20:15-20:45: Gæster tager plads og vi lytter til 2. Del
Kl. 20:45-21:15: Samtale og spørgsmål fra publikum til journalist Maria Neergaard Lorentsen.
____________________________________________
CAFÉ
Der vil i tårnets café være mulighed for at købe kaffe/te, naturvin, Mikkellerøl, San Pellegrino sodavand og snacks.
____________________________________________
BILLETTER
Billetter koster 45 kr. og inkluderer entré til tårnet og et stykke kage. Billetter købes via Billetto.

Tårnbio er støttet af Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

45 kr.
22. feb19:00 - 22:00
Udsolgt Friday Food: Øl braiserede kalvekæber

Vær med, når Kulturtårnet på Knippelsbro åbner det franske køkken fredag aften!

AFTENENS MENU

Øl braiserede kalvekæber og timian, syltede cherrytomater, springløg, syltet agurk, rødbeder, persille


Frank æbletærte m. creme fraise

PRIS
170,. (entré inkl.)
Find billetter på madbillet.dk (søg ”FRIDAY FOOD: Øl braiserede kalvekæber” eller følg linket her i begivenheden).

170 kr.
23. feb19:00 - 20:00
Vinterjazz i Kulturtårnet // Laurits Hilding Hyllested

VINTERJAZZ I KULTURTÅRNET
Kulturtårnet slår dørene op til det gamle brotårn, når vi i februar præsenterer en række koncerter med nogle af de mest lovende talenter på den danske musikscene!
Med kun 12 pladser pr. koncert, er du garanteret en intim jazzoplevelse i højderne.
Vinterjazz foregår igennem hele februar måned med koncerter i hver weekend.

LAURITS HILDING HYLLESTED

I april 2018 indspillede Laurits Hyllested albummet ’Darling River’ der bliver hans debutudgivelse som solist. Projektet skaber et rum hvor rytmisk musik, klassisk musik og elektronisk musik kan mødes med improvisation som grundlæggende ideologi, samt forene musikere på tværs af genrer, generationer og musikalsk ophav.
Med sig på indspilningen har han hold på 11 musikere, der alle tæller nogle af de mest toneangivende musikere både i og uden for landets grænser.
Denne aften dyrkes musikken i et intimt duoformat, der udfordrer musikken og sætter den i en ny ramme, i Kulturtårnets vedkommende rum.

LINE UP

Laurits Hilding Hyllested – trommer, synths.
TBA

50 kr.

Kommende

24. feb17:00 - 18:00
Vinterjazz i Kulturtårnet // Lo Ersare Trio

VINTERJAZZ I KULTURTÅRNET
Kulturtårnet slår dørene op til det gamle brotårn, når vi i februar præsenterer en række koncerter med nogle af de mest lovende talenter på den danske musikscene!
Med kun 12 pladser pr. koncert, er du garanteret en intim jazzoplevelse i højderne.
Vinterjazz foregår igennem hele februar måned med koncerter i hver weekend.

LO ERSARE

Den svenske sangskriver og vokalist Lo Ersare bruger banjoen som udgangpunkt for at komponere minimalistiske og lyriske sange med jazzharmoniens farver. Lo er nyligt hjemkommen fra et tre måneders ophold i Japan, og har til denne aften flere nye kompositioner med i hendes rejsetaske. Nogle af disse sange synges på Japansk mens andre tager afsæt i harmonik og spilleteknik fra instrumentet Tsuguru-Shamisen (den asiatiske version af banjo). Med på scenen er Jonas Due på cornet som med sine smukke og smagfulde linjer blæser yderligere liv i musikken samt Italienske kontrabasist Luca Curcio, som udover sin kraftfylde og sensitive basslyd også bidrager med mandolin og tenorstemme.

LINE UP
LO ERSARE – VOCAL, BANJO
JONAS DUE – CORNET
LUCA CURCIO – KONTRABAS

125 kr.
1. mar19:00 - 21:00
Udsolgt Friday Food: Gæstekok Samuel Monty

Denne aften gæster kokken Samuel Monty og tryller lækkerier frem.

Menu kommer senere

170 kr.